Fietsvriendelijke straten

2 fietsrekken met groendak

We willen 2 degelijke duurzame fietsenstallingen realiseren voor buren en studenten die geen ruimte hebben om hun fiets te parkeren.

Onze buurt heeft een heel aantal en een groeiende groep fietsers. Dit zijn zowel gezinnen als studenten. De stoepen staan hier dan ook vaak vol met fietsen waardoor de doorgang vaak belemmerd is. Het doel van deze nieuwe, duurzame fietsenrekken is om deze fietsen een veiligere en georganiseerde plaats in de straat te geven. De in regenbestendig hout afgewerkte metalen stallingen worden door de professionele firma zoals bijvoorbeeld VelopA gemaakt en zullen het straatbeeld vele jaren opfleuren. Het stijlvolle ontwerp met een groendak brengt de buren samen en draagt bij aan het vergroenen van de stad.

Groen in de straat Esthetische opwaardering straatbeeld Fietsen een structurele plaats geven in de straat om mooi en correct te parkeren zonder het voetpad te belemmeren Samenbrengen van buren voor aanplanting en onderhoud groen dak

Mogelijk verlies van 1 parkeerplek per fietsenstalling. Het groendak moet goed onderhouden worden. We kiezen voor onderhoudsvriendelijke beplanting.

16500€