Fietsvriendelijke straten

Route 2018

Kras Jeugdwerk wil in de Brederodewijk op het Zuid inzetten op verkeersveiligheid. Op een speelse en veilige manier willen we kinderen de verkeersregels aanleren. Dit door middel van een verkeerspark.

Kras Jeugdwerk wil in de Brederodewijk op het Zuid inzetten op verkeersveiligheid. Op een speelse en veilige manier willen we kinderen de verkeersregels aanleren. Dit door middel van een verkeerspark waar we samen met andere partners verschillende activiteiten kunnen organiseren. Kinderen kunnen deelnemen met de go-carts, fietsen en steps die we ter beschikking hebben. Kinderen leren beter als ze interactief aan de slag kunnen met de theoretische verkeersregels. Het verkeerspark bied hen een veilige plek om deze regels uit te testen en eigen te maken.

In de stad is er niet veel plaats voor kinderen om op een veilige manier zich te leren bewegen in het verkeer. Via het verkeerspark willen we kinderen, die zich vaak op de fiets, step en dergelijke voortbewegen in de openbare ruimte, versterken in het verkeer.

Moeilijkheden bij het stockeren van al het materiaal. Als we geen permanente locatie vinden, zijn we genoodzaakt het project op verschillende plaatsen te laten doorgaan.

Voor dit project vragen wij een budget van 7000 euro. Dit verdelen we onder de volgende kosten: - Fietsmateriaal (go-carts, steps en fietsen): 2600 euro - Verkeersborden en –lichten: 1000 euro - Ander verkeersmateriaal (kegels, voorsorteervakken,…): 400 euro - Andere (onderhoud fietsen, opbergmateriaal, ander materiaal dat nodig is om een parcours af te bakenen,…): 2500 euro - Promo: 500 euro